Název | Množství a jednotka |
---|---|
květák | 1 ks |
vejce | 1 ks |
anglická slanina | 50 g |
ovesné vločky | 250 g |
česnek | 2 stroužky |
majoránka | |
drcený kmín | |
sůl | |
pepř | |
strouhanka | |
olej na smažení |
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, koření, anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, dosolíme a zahustíme mletými ovesnými vločkami (já jsem polovinu pomlela, půlku jsem nechala vcelku) tak, aby šly tvořit placičky. Pomocí strouhanky tvoříme placičky a obalujeme buďto ve strouhance, nebo v mletých vločkách. Pomalu usmažíme.
Vegetariáni vynechají ten bůček :), místo něj můžeme použít sojový granulát.
Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept
Postup: Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou... zobrazit recept
Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept
Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept
Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept
Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek